• restauracja
  • MENU
  • Steki z sezonowanej wołowiny
  • Walentynki 2018

www.kuchniaotwarta.eu

 

- specjalizuje się w potrawach tradycyjnej kuchni polskiej

- przygotowuje wszystkie dania wyłącznie z naturalnych surowców:

- bez konserwantów i glutaminianu sodu

- ze sprawdzonych upraw ekologicznych

- serwuje potrawy zgodnie z systemem francuskim:

- dania serwowane przez kucharzy „prosto z patelni”

- dania pieczone w całości, krojone przy Gościach

- przygotowuje w 100% własne:

- pieczywo z pieca chlebowego

- wędliny domowego wyrobu

- ciasta, słodkości z własnej cukierni

- oferuje sezonowe menu

 

MENU

menu obowiązuje od 19.01.2018

   

     Śląskie Smaki
    Wątróbka z królika 20 zł
    Żur śląski 16 zł
    Ajntopf warzywny z kaczym udkiem 19 zł
    Rolada śląska 38 zł
    Pierś z kaczki 55 zł

 

     Zakąski, przekąski
    Buraki Hrabiego Tyszkiewicza 12 zł
    Śledź macerowany w oleju lnianym 19 zł
    Placki ziemniaczane z łososiem 22 zł
    Befsztyk tatarski 38 zł
    Przekąska Gessler 39 zł

    Zupy   
    Rosół 16 zł
    Zupa ze skorzonery 19 zł
    Krem z pieczonej marchwi z imbirem 19 zł
   
    dania główne
    wołowina
    Policzki wołowe 42 zł
    Sztuka mięs z kwiatkiem 42 zł
    Boeuf Stroganoff 55 zł
    Befsztyk z polędwicy69 zł

    cielęcina
    Sznycel cielęcy 45 zł
    Eskalopki cielęce a'la Toklas 59 zł

    drób
    Kurczę w śmietanie 43 zł
    Kaczka pieczona z jabłkami 65 zł

    wieprzowina
    Kotlet schabowy 35 zł
  
    ryba
    Ryba dnia 59 zł

    pierogi
    Pierogi ruskie 24 zł
    Pierogi litewskie24 zł
    Pierogi z mięsem 24 zł

    dania bezmięsne
    Grillowane warzywa z sosem czosnkowym 20 zł  
    Bukiet gotowanych jarzyn z grillowanym serem 20 zł
    Naleśniki z kozim serem i szpinakiem 29 zł

    Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami 29 zł
    Bliny ziemniaczane z ratatouille 29 zł
  


    sałaty
    Sałata z wątróbką z kurczaka
    z sosem malinowym 20 zł

    Sałata wegetariańska 22 zł
    Sałata z grillowanym kurczęciem 28 zł
    Sałata z kozim serem 32 zł


    desery
    wózek deserów 14 zł
    crepes suzette 18 zł

 

REZERWACJA STOLIKA:
32 721 11 66
restauracja@kuchniaotwarta.eu

Steki z sezonowanej wołowiny

Szef Kuchni poleca steki
z polskiej sezonowanej 21 dni
wołowiny


Stek z antrykotu  /200 g/                                      60
ziemniaki smażone z ziołami
sałata z sosem winegret      

Stek z  rostbefu  /220 g/                                      65
gratin ziemniaczano - selerowe
sałata z sosem winegret  

Stek Porterhouse  /450 g/                                   100
warzywa z grilla
ziemniaki pieczone
      
Sosy do steków do wyboru:
- Béarnaise
- z zielonego pieprzu
- masło czosnkowe

Wszystkie ceny podane są w polskich złotych i zawierają podatek VAT

             





             




Walentynki 2018

 

 

Romantyczna kolacja w Restauracji Kuchnia Otwarta

14 lutego 2018

 

SEPCJALNE MENU WALENTYNKOWE

ZAKĄSKA
Pierś z perliczki 21 zł
piklowana dynia, pesto z rucoli, lubczyk 

ZUPA
Krem z pietruszki i jabłka 15 zł
z imbirem i popcornem z kaszy gryczanej 

DANIA GŁÓWNE
- Pierś z kaczki 50 zł
sos z suszonych moreli, karmelizowana marchewka
ziemniaki z kozim serem


Filet z dorsza 50 zł
kaszotto z suszonymi pomidorami, jarmuż, czarne oliwki

DESER
Fondant czekoladowy z chili i sorbetem truskawkowym 15 zł

CENA ZESTAWU
ZAKĄSKA / ZUPA / DANIE GŁÓWNE/ DESER
89 ZŁ/OS

    

REZERWACJA STOLIKA
tel: 32 721 11 66
e-mail: restauracja@kuchniaotwarta.eu
www.kuchniaotwarta.eu

rezerwacja